E X P O S I T I E - T R E F F

‘Onbegrensd/ Unbegrenzt’

 

openingstijden


HazArt:

Pimpelmees 3, Soest


woensdag t/m vrijdag

van 10-17 uur

zaterdag

van 10-16 uur


en op afspraakOp 25 mei 2019, om 16:00 uur, vindt in de kunstzaal bij kunststichting HazArt in Soest de feestelijke opening plaats van de expositie‘TREFF 2019’. Thema is dit keer ‘Onbegrensd’. De expositie wordt geopend door burgemeester Rob Metz en het Soester kamerkoor Tourdion zorgt voor muzikale omlijsting. De expositie vindt plaats in het kader van de stedenbanduitwisseling Soest (NL) en Soest (DE) en toont recent werk van 38 kunstenaars uit beide Soesten in de vorm van  schilderijen, grafiek, sculpturen, installaties, fotografie etc. De expositie ‘Onbegrensd’ vindt plaats in de galerie van de kunststichting HazArt en buiten op het omliggende terras.


Deze uitwisseling op kunstgebied vindt elke twee jaar plaats; dit jaar in Nederland en over 2 jaar weer in Soest, Duitsland. Op het gebied van kunst is contact gemaakt met de Duitse Kunstverein-Kreis-Soest (DE), een kunstenaarsvereniging met 360 aangesloten leden waarvan er 20 deelnemen aan deze tentoonstelling. Tevens vinden er in dezelfde periode uitwisselingen plaats op het gebied van sport, taal (scholieren) en bedrijven). Op het vlak van kunst & cultuur is er aan Nederlandse zijde nauwe samenwerking met het plaatselijke Cultuurplatform.


De tentoonstellingmakers zijn blij met de kwaliteit van het gebodene. Het gekozen werk is zeer gevarieerd en kleurrijk; ook is er een mooie balans tussen twee-dimensionaal en ruimtelijk werk. De gebruikte technieken variëren; traditionele schilderkunst, collages, fotografie, beeldhouwwerk, installaties e.a. Een interessante, verrassende ‘ontmoeting’ die een bezoek aan de expositie ‘Onbegrensd’ zeker de moeite waard maakt.

Meyer Ulrich (DE)

Frederico Schiaffino (DE)

Carola Lantermann (DE)

Nadjezjda van Ittersum

Egbert de Rooy

Knut Kargel (DE)

Cinzia Bailo

Wilma van Weijen