OLIVIER JULIA

 

openingstijden


HazArt:

Pimpelmees 3, Soest


woensdag t/m vrijdag

van 10-17 uur

zaterdag

van 10-16 uur

2019

1 t/m 22 december 2019

Olivier Julia

Solotentoonstelling met werken van de

Frans-Nederlandse kunstenaar Olivier Julia.
1 december 2019 opende de solotentoonstelling met werken van de Frans-Nederlandse kunstenaar Olivier Julia bij Kunststichting HazArt in Soest. Tevens wordt bij deze gelegenheid een monografie gepresenteerd die een overzicht geeft van het veelzijdige oeuvre van de kunstenaar. (Nijstad & Beumkes)


Olivier Julia (1952) verliet in de jaren zeventig zijn Zuid-Franse geboortegrond en vestigde zich in Nederland. Na enige omzwervingen schreef hij zich in aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam waar hij in 1981 afstudeerde. Tot zijn invloedrijke docenten behoren Herman Gordijn, Charles Jongejans en Peter Doebele.


Na zijn afstuderen aan de Rietveld heeft Olivier Julia een uitgebreid oeuvre weten te scheppen: werken op papier in uiteenlopende grafische technieken, tekeningen en aquarellen, maar ook panelen, wandobjecten, reliëfs en ruimtelijk werk. De werken vertonen een duidelijk geometrisch-abstract karakter zonder dat ze naadloos in deze stroming vallen in te delen. Zijn werk is vertegenwoordigd in binnen- en buitenlandse particuliere en (semi)openbare collecties zoals het Stadsarchief Amsterdam, de Koninklijke Bibliotheek Brussel, het Rijksmuseum Twenthe, de Städtische Kunstsammlung Buxtehude (D) en het museum in Vaasa (Finland).


Naast zijn activiteit als beeldend kunstenaar heeft Olivier Julia part-time de functie van werkplaatsbeheerder op de grafiekafdeling aan de Rietveld ruim 30 jaar bekleed. In die periode heeft hij aan talloze studenten de fascinerende maar complexe wereld van de grafische technieken kunnen overbrengen.

                                                               

Cube architectural II - cortenstaal

Cube architectural II - cortenstaal