'Beeldbepaald'

Jubileum tentoonstelling

van 23 oktober t/m 26 november 2016


 

Binnen het jaar dat HazArt haar 25-jarig jubileum viert schenken we aandacht aan meerdere jubilea, o.a. aan 20 jaar beeldhouwcursussen in Nederland en Frankrijk (expositie Meesters & Leerlingen) èn 15 Jaar Amsterdamse Beeldhouwschool ‘Onder de Bogen’ met de expositie

'Beeldbepaald'(KLIK OP DE FOTO OM TE DOWNLOADEN)


Dè Beeldhouwschool jubileerde in 2014. Vijftien jaar bestond de school onder leiding van de docent/beeldhouwers Marianne van den Heuvel, Da van Daalen, July Wickel en Henny van Grol. Zij vroegen ter gelegenheid daarvan hun cursisten een beeld te maken in steen of hout met de bijzondere maat van 60x10x10 cm. Een moeilijke uitdaging, maar juist door die beperkingen toonden zich ware meesters.


Het enthousiasme en de prachtige resultaten overtroffen de stoutste verwachtingen want binnen het jubileum pilaren-project zijn in bijna twee jaar zo’n 130 schitterende beelden gemaakt door 95 cursisten.
Alle 130 beelden zullen van woensdag 23 oktober tot en met 26 november worden tentoongesteld bij Kunststichting HazArt in Soest onder de titel ‘Beeldbepaald’.
(Kunststichting HazArt is een van de sponsors van het jubileum project van dé Beeldhouwschool).

Landelijk Dagblad De Telegraaf besteedde al aandacht aan het pilaren project. Kunstredactrice Paola van de Velde schreef er een artikel over dat op 23 juli jl. te lezen was. Klik hier om het artikel te lezen.


(KLIK OP DE FOTO OM TE DOWNLOADEN)

openingstijden


HazArt:

Pimpelmees 3, Soest


woensdag t/m vrijdag

van 10-17 uur

zaterdag

van 10-16 uur