BeeldBouwWerken


van 31 januari t/m 26 maart 2016

Beeldend kunstenaars laten zich graag inspireren. De zeven kunstenaars die een bijdrage leveren aan deze tentoonstelling spelen met de wereld van de architectuur.

Het bouwen vormde voor hen de inspiratiebron voor de ontstane kunstwerken.


De getoonde werken bestaan uit brons, staal, keramiek, beton, hout e.a. Zij tonen ons een eerbetoon aan iconen uit de bouwkunst; spelen met vals perspectief en bizarre constructies. Al met al een wereld van wonderschone beeldbouwsels.Deelnemende kunstenaars waren:


Anthon Hoornweg toont in deze expositie werk uit de nieuwe serie ‘ Ruines’. Het bestaat uit opgebouwde onderdelen van brons die herinneringen oproepen aan het Romeinse keizerrijk.


Anneke Jansen- Kniesmeijer gebruikt mallen om een dunne massa van porseleinklei en papier in te gieten. Tijdens het stoken op 1260°C verdwijnt het papier maar de structuren blijven zichtbaar. Daarna worden de dunne plakken gebruikt om haar stapelingen te maken.


Olivier Julia creëert een subtiel spel van open en gesloten, van verticaal en horizontaal, van licht en donker en van ruimtelijkheid en ruimte. Zijn houten objecten zijn voorzien van een acryllaag.


Ali Koers maakt o.a. schilderijen en tekeningen over de enorme technische ontwikkeling die er is geweest. Het verschijnen van de snelwegen, de olie-raffinaderijen, de skylines in de grote steden, het heeft een enorme indruk op haar gemaakt.


Marina van der Kooi maakt abstracte beelden in cement en beton. De vormen worden in beton gemaakt door de mortel op de negatieve kleivorm te leggen. De Egyptische lemen dorpen van architect Hassan Fathi waren inspiratiebron, als ook de fundamenten van archeologische opgravingen.


Cor Litjens recente bronzen en stalen beelden lijken op onvoltooide bouwwerken. De openingen in de wanden, gangen en kamers leiden naar andere ruimten. De openingen zijn ultieme overgangsvormen waardoor je een andere werelden binnentreedt.


Jurjen Ravenhorst: door gebruik te maken van herkenbare beeldelementen zoals huizen, pilaren, een horizon, ontstaat een op zichzelf staande wereld. Abstracte vormen en vlakken vormen de basis voor zijn schilderijen, litho’s en wandobjecten.


Anthon Hoornweg - Ruïne, El Djem

Cor Litjens, ‘Stad’

Olivier Julia - ‘structure urbaine IV’ - hout

Contactpersonen:


Mieke van Hassel

Ali van den Berg en Jan Hazelaar


HazArt kunststichting


www.hazart.nl


Postadres:

Pimpelmees 3,

3766 AX Soest


E-mail: hazart@planet.nl


T: 035-6013150


Jurjen Ravenhorst, ‘Vijf Poorten’

openingstijden


HazArt:

Pimpelmees 3, Soest


woensdag  t/m vrijdag

van 10-17 uur

zaterdag

van 10-16 uur